Breezer Blog

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Carputer Project

Πριν πάρα πολύ καιρό ψάχνοντας για το ποια θα είναι η επομένη αλλαγή που θα έκανα στο αμάξι μου ανακάλυψα τα Carputers.

Carputer=Car+Computer.

Από το παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι το Carputer είναι ένας υπολογιστής στο αμάξι.Βέβαια δεν μιλάμε να περνούμε αγκαλιά τον φορητό υπολογιστή,ή να επιλέγουμε τραγούδια από εκεί.

Μιλάμε για ένα σύστημά το οποίο τουλάχιστον μια touchscreen τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα ή στην οροφή η οποία δίνει εντολές σε έναν υπολογιστή που μπορεί να βρίσκετε στο πορτμπαγκάζ.

Λέω τουλάχιστον μια γιατί μπορεί κάποιος να έχει μια στην κονσόλα και μια ακόμα για τους πίσω επιβάτες.

Όταν είδα αυτήν την διάταξή να λειτουργεί σε ένα αυτοκίνητο τρελάθηκα.Το πρώτο που είπα ήταν "θα το κάνω και εγώ".Από τότε άρχισα να ψάχνω πως θα μπορούσα να εγκαταστήσω κάτι τέτοιο στο αμάξι,ποιος θα με βοηθούσε σε αυτό και άλλα πολλά.

Τελικά της 23/10/2006 μετά την συνάντησή που είχα με τον Κώστα(συμφοιτητής μου από το Ηράκλειο Κρήτης) αποφασίσαμε να αρχίσουμε το έργο.

Στην αρχή ξηλώσαμε ραδιο-cd και cd changer από το αυτοκίνητο.Μέτα άρχισαν οι σκέψεις για το πως θα μπορούσαμε να βάλουμε την οθόνη μέσα στον χώρο που είχε δημιουργηθεί.Η οθόνη είναι 7 ιντσών και έτσι άφηνε περιθώριο για ένα τέλειο πλαίσιο.Τελικά το πλαίσιο δημιουργήθηκε και Μέτα από βάψιμο και λοιπή περιποίησή φιλοξένησε την οθόνη.Στην αρχή το σύστημά το είχα δοκιμάσει με το laptop μου.Όλα λειτουργούσαν ρόλοι μονό που ο laptop δεν λειτουργούσε για πάντα.Αν και υπήρχε λύση επέλεξα να βάλω ένα κανονικό pc.Θα μπορούσα να είχα βάλει έναν μετασχηματιστή ώστε να δίνει ρέμα στον laptop.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Τελικά επέλεξα να φτιάξω έναν υπολογιστή ο οποίος θα συνδεόταν με τροφοδοτικά 160W DC-DC.Αρκετά για έναν υπολογιστή που έχει μονό τα βασικά.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Μέτα από την εγκατάστασή των κατάλληλων προγραμμάτων είχα το επιθυμητό αποτέλεσμά.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Απόλαυσή!

GPS,MP3,πολλά βιντεο,internet(μερικές φορές),bluetooth,διαγνωστικό για τον εγκέφαλο του αυτοκίνητου και άλλα πολλά είναι κάποια από τα πλεονεκτήματά του.

Το καλύτερο βέβαια είναι ότι έχω τοποθετήσει και κάμερα στον πίσω προφυλακτήρα.Όταν βάζω την όπισθέν η οθόνη μου δείχνει εικόνα και έτσι το παρκάρισμα γίνετε παιχνιδάκι.

Από τότε έχω βοηθήσει να εγκατασταθούν και άλλα Carputers.Συγκεκριμένα μετά από έναν χρόνο βάλαμε χέρι στο αμάξι του ξαδέρφου μου.Ένα Honda Civic.Όμοιο του δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό δεν είναι υπερβολή.Με το πείσμα μας και η υπομονή μας καταφέραμε να χωρέσουμε οθόνη 8,4 ιντσών στην κονσόλα.Πλέον εκεί που κάποτε καθόταν το radio-cd και η θήκη για τα διάφορα αντικείμενά βρίσκετε μια οθόνη 8,4 ιντσών.

Η κονσόλα όπως και όλο το έργο είναι μοναδικό.Δηλαδή δεν υπάρχει στην αγορά και κάποια στιγμή πρέπει να την κάνουμε και ένα αντίγραφο για παν ενδεχόμενο.

Χθες έκανα για 3 φορά την ίδια διαδικασία σε ένα Hyundai Coupe.Και εκεί η κονσόλα είναι μοναδική.Με πολλαπλά στοκάρισματα φτιάξαμε ένα μοναδικό πλαίσιο.Η οθόνη 7 ιντσών κάθισε γάντι και ο υπολογιστής έχει μεγαλύτερες δυνατότητές από τους δυο προηγουμένους.

Σε όλα έβαλα λίγο από το μεράκι μου.Δεν βασίστηκα με ποτέ σε έτοιμες λύσεις.Ακόμα θυμάμαι ποσό λιμάρισμα είχαμε ρίξει με τον ξάδερφο μου.4 μέρες με την λίμα στα χέρια.Αν ήμασταν φυλακισμένοι σίγουρα θα είχαμε αποδράσει.

Τώρα άπλα απολαμβάνω το δικό μου άλλα και τα άλλα δυο που άπλα συμμετείχα περιμένοντας την επομένη πρόκλησή.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα