Breezer Blog

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Διαδικτυακο Office απο την Microsoft;

Η Μicrosoft ανακοίνωσε στο PDC 2008 την μελλοντική διάθεση του Office ως δικτυακή εφαρμογή. Με άλλα λόγια θα δίνεται η δυνατότητα στον χρήση να τρέξει εφαρμογές όπως το Word, Excel, PowerPoint και Οnenote μέσα από web browers. Οι browsers με τους οποίους θα είναι συμβατά τα Office web apps θα είναι φυσικά ο Internet Explorer αλλά και ο Firefox και ο Safari.

Συνημμένο Αρχείο 46212Μέσα στο τρέχον έτος θα παρουσιαστεί, σε περιορισμένο κύκλο, μία προ-έκδοση και η τελική μορφή θα ενσωματωθεί στην επόμενη έκδοση του Office. Στο μεσοδιάστημα η Microsoft κάλεσε τους ενδιαφερόμενους beta testers να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Office Live για ανακοινώσεις και πληροφόρηση.

Τα Office Web Αpps δεν θα αντικαταστήσουν το κλασσικό Office αλλά θα βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν, διαχειριστούν αλλά και να μοιραστούν με άλλους αρχεία από διάφορους υπολογιστές που δεν έχουν εγκατεστημένα τα απαραίτητα εργαλεία. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέσω εγγραφής ή της απαραίτητης άδειας.

Ασφαλώς υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα όπως αυτά της τιμολόγησης, της συνεργασίας με την desktop έκδοση του Office ή της αποθήκευσης των αρχείων.

Τα Office Web Αpplications έρχoνται ως απάντηση στην εφαρμογή της Google Docs, που είναι όμως δωρεάν.

Mπορείτε να ενημερώνεστε για τα Office web applications από τον επίσημο δικτυακό τόπο της Microsoft.

Πηγή: Infoworld,adslgr

Συμφέρει το Google Docs που είναι και δωρεάν.Μετράει και η πρωτοπορία.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα