Breezer Blog

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Η αλλαγή είναι ανάγκη του σήμερα

Σε ένα μηνά περίπου θα γιορτάζουμε την 35 επέτειο του Πολυτεχνείου. 35 χρόνια πριν κάποιοι "αλήτες",για πολλούς,οργανώθηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν τις βάσεις που θα έφερναν την μεγάλη αλλαγή σε κοινωνικό άλλα και πολίτικο επίπεδο. Θελαν να αντρειέψουν το πολίτικο σύστημα που πρόσταζε την σιωπή. Τελικά λειτούργησαν σαν ξυπνητήρι. Έπεισαν τον κόσμο για την αναγκαιότητα της αλλαγής.

Να που έφτασε όμως ο καιρός να ξαναμιλήσουμε και για μια ακόμη αλλαγή.

Δυστυχώς η γενιά του Πολυτεχνείου βολεύτηκε και τώρα έστεκε απέναντι μας. Οι ίδιοι υποτίμησαν τον αγώνα που κάνανε με σκοπό να φτάσουμε στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα.

Τώρα λοιπόν είναι η σειρά μας να αλλάξουμε κάτι. Έχουμε την τιμή να γράψουμε και εμείς κάποιες σελίδες στην ιστορία όπως κάνανε και τότε.

Τι όμως πρέπει να αλλάξουμε;

Ότι μπορεί να αλλαχθεί. Νιώθω την ανάγκη να προσπαθήσω να αλλάξω κάτι που άλλοι δεν πρόλαβαν γιατί τους πρόλαβε το σύστημα. Έτσι μόνο οι σκέψεις μου θα πιάσουν τόπο

Τουλάχιστον έχω το δικαίωμα να προσπαθήσω,για να μπορώ στα 40 μου να βλέπω το παιδί μου να παλεύει από τις βάσεις που εγώ θα θέσω.

Είναι μεγάλο πράγμα να βρίσκεις κάτι που θα σε βοηθήσει στα πρώτα σου βήματα. Δυστυχώς στην χωρά που ζούμε αυτή η βάση δεν υπήρξε πότε μέχρι τώρα. Μονό θεωρίες και από κάποιους που αναμφισβήτητα πάλεψαν άλλα με δικά τους λάθη ο αγώνας τους κουκουλώθηκε. Έτσι λοιπόν η βάση πάντα έφτανε σε ένα σημείο και μετά ερχόταν το βόλεμα. Μέτα η σιωπή του βολέματος. Έτσι η βάση χαλούσε,μηδενιζόταν και ξανάρχιζε το χτίσιμο από την αρχή.

Ναι είμαστε ακόμα στο μηδέν. Εμάς περιμένει να την χτίσουμε για να την παραδώσουμε στους επόμενους. Μην κοιτάτε τους μεγάλους γιατί ότι είχαν να πούνε το είπαν. Είπαν τόσα που τώρα εναντιώνονται σε κάθε μορφή αντίδρασης. Φράσεις όπως "κάτσε στα αυγά σου που μου θες να πας και στην πορεία" δεν είναι τυχαίες. Προσπαθούν μια ώρα αρχύτερα μας εντάξουν στο σύστημα τους.

Πρέπει επιτελούς να οργανωθούμε για να διώξουμε τα λαμωγια που στέκονται εμπόδιο στην πραγματοποίηση των ονείρων μας. Πρέπει επιτελούς να φωνάξουμε για να διώξουμε ότι υπάρχουμε.

Η φράση "έχω πάψει να ελπίζω" δεν μου ταιριάζει καθόλου. Πάντα ελπίζω και θα ελπίζω μια ζωή. Όμως δεν σταματάω εκεί. Κάνω ένα βήμα πιο κάτω. Σας κάλω όλους να κάνετε το ίδιο. Ιδέα είναι και πρέπει να διαδοθεί. Πρέπει να πείσει ότι έτσι είναι το σωστό.

Η ανατροπή του πολίτικου σκηνικοί και η αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης είναι ανάγκη του σήμερα. Μονό έτσι μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο.

"Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνία"

Digg Cull Buzz Bobit Digme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα