Breezer Blog

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Πως θα κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία του Internet;

Μου ήρθε μια πολύ ωραία έμπνευσή που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Υποβάλλοντας ερωτήματά στην σελίδα της Google 2001 πήρα μια εικόνα για το πως ήταν τότε τα πράγματά στο Internet.Λίγες σελίδες σε σχέση με τον αριθμό που παίρνω τώρα.Ελάχιστες θα μπορούσα να πω.

Όμως για την παρακάτω σκέψη έφτανε μονό ένα κλικ σε έναν από όλους τους συνδέσμους.Συγκεκριμένα στο ερώτημά openoffice κλικαρα τον πρώτο σύνδεσμο και ξαφνικά βρέθηκα από το παρελθόν στο μέλλον ανοίγοντάς η σελίδα του Oo.o

Πάγωσα για λίγο γιατί το μυαλό μόλις είχε σκεφτεί κάτι.Θα μπορούσαν οι μεγάλες εταιρίες άνα δυο χρονιά να κρατάνε μια στιγμή από την σελίδα τους πριν την ανανεώσουν ριζικά.Ένα snapshot κατά κάποιον τρόπο.Αυτή η σελίδα να αποθηκεύετε σε έναν υπολογιστή για παράδειγμά μιας ανεξάρτητης εταιρίας που θα είναι υπεύθυνη για αυτά τα ιστορικά δεδομένα.

Έτσι θα πετυχαίναμε να πάρουμε όχι μονό τους υπερσυνδεσμους που υπήρχαν τότε άλλα και μια εικόνα για το πως ήταν τότε τα πράγματά.

Δεν ξέρω πόσος χώρος θα χρειαστεί για κάτι τέτοιο άλλα σίγουρα θα αξίζει τον κόπο γιατί το internet είναι κάτι που έφερε τα πάνω κάτω στην επικοινωνία του ανθρώπου.Νομίζω ότι αξίζει κάποιος να μπορεί να κάνει μια ιστορική ανάδρομη.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα