Breezer Blog

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Αν ο Θεος χρησιμοποιούσε Linux ...

Χθες το βράδυ μπορώ να πω ότι είδα ένα από τα πιο παράξενα και πιο διασκεδαστικά όνειρά.

Συγκεκριμένα είδα ότι είχα επισκεφτεί τον Θεό(ποιος;Εγώ.Χάλασε ο κόσμος) και του είπα "Τα αφεντικά που μας έχεις στείλει στην Γη μας έχουν πηδήξει κανονικότατα,και εσύ εδώ κάνεις σαν να μην τρέχει κάστανο.Για σοβαρέψου λίγο και άρχισε να κόβεις κώλους.".

Ο Θεός είχε μπροστά του έναν υπολογιστή ο οποίος είχε φορτωμένο Linux.Ο Θεός ήταν μόνιμα συνδεδεμένος στον λογαριασμό του root.Να φανταστείτε τη ασφάλειά είχε το σύστημά.Ούτε ο λογαριασμός του Θεού δεν είχε πλήρη δικαιώματά.

Με δικαιώματά superuser έκανε παπάδες.Μάλλον για να ακριβολογούμε έδιωχνε παπάδες γιατί με αυτά που κάνουν μονό αυτό του έβγαινε να κάνει.

Με βάζει δίπλα του και μου λέει "Κώστα παιδί μου πες μου τι θέλεις να κάνω;".Άρχισε του λέω γράφοντάς αυτά που θα σου πω.

sudo addgroup koinoniadikaiou

Έτσι δημιούργησε ένα γκρουπ χρηστών με όνομά κοινωνία δίκαιου.Εκεί θα έμπαιναν οι δίκαιοι(όλοι εμείς δηλαδή)και όχι τα λαμώγια που μας κυβερνάνε.

sudo adduser --ingroup koinonia dikaiou (Ολονων τα ονοματα μας)

Έτσι έβαλε τους χρήστες στην ομάδα κοινωνία δίκαιου.

Μέτα άλλαξε τα δικαιώματά σε όλα τα αρχεία.Στον owner έδωσε δικαιώματά ανάγνωσής και έγγραφης μιας και owner ήταν ο ίδιος και δεν ήθελε να εκτελεί κάτι που δεν θα το θέλαμε.Στο group έδωσε δικαιώματά ανάγνωσής,έγγραφης και εκτέλεσής.Σαν group επέλεξε την κοινωνία δίκαιου που είχε φτιάξει πριν.Στους others έδωσε μονό το δικαίωμά ανάγνωσής.Αυτοί ήταν όλοι όσοι δεν άνηκαν στο δικό μας γκρουπ.Τα λαμώγια που έλεγα πιο πριν.

Να και η εντολή που κάνει όλα τα παραπάνω.

chmod 674 ή πολύ πιο άπλα chmod u=rw,g=rwx,o=r

Το ωραίο της υπόθεσής είναι ότι γυρίζοντας στην Γη(πέντε λεπτά πριν ξυπνήσω) τα είδα όλα αλλαγμένη.Είδα τον Λάο να έχει πάρει κεφάλι,είχε αρχίσει να μίλα και απαιτούσε από τα λαμωγια να εκτελούν τις εντολές που αυτοί ήθελαν.

Μακάρι να ζούσαμε έστω και πέντε λεπτά έτσι.Φυσικά μετά την από την επιστροφή μου στην Γη δεν βρήκα κανέναν παπαλαμωγιο.Είχε φροντίσει ο Θεός να κάνει delgroup papalamogia ώστε να εξαφανιστούν από προσώπου γης κάτι Εφραίμ και κάτι άλλοι που πουλάνε εικόνες μέσου internet.

Με τέσσερις εντολές και έλυσε τα προβλήματά μας.Εμείς γιατί να ζούμε ακόμα έτσι;

Άραγε αν ερχόταν τώρα σε ποιους θα επέλεγε να ρίξει φωτιά και να τους κάψει;Πόσοι θα γινόταν κότες φλαμπέ;

Digg Cull Buzz Bobit Digme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα