Breezer Blog

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

3o Beta για τον Chrome

H Google πήγε ένα βήμα παρακάτω τον browser της βγάζοντας την τρίτη Beta έκδοση.Ο Chrome,όπως είναι και το όνομά του,εμφανίστηκε πριν 2 περίπου μήνες.Από την πρώτη κιόλας Version είχε στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει.Σε αυτήν την έκδοσή μεγάλη διάφορα κάνουν κάποιες εξελίξεις στην ασφάλειά άλλα και στον τρόπο διαχείρισής κάποιων Plug ins.

Αναλυτικότερα,η τρίτη Βeta διορθώνει ένα πρόβλημα ασφαλείας που είχε εμφανιστεί από την πρώτη κιόλας έκδοσή.Συγκεκριμένα έχει να κάνει με τον τρόπο που διαχειρίζεται ο browser τα downloads εκτελέσιμων αρχείων.Κάποιοι hackers είχαν εκμεταλλευθεί το κενό με σκοπό να μπορούν να τρέχουν εύκολα κακόβουλο κώδικα στους χρήστες του.

Διορθώσεις έγιναν και στην αρχειοθέτηση των διάφορων sites.Πλέον τα δεδομένα που χρειάζονται κάποιες ασφαλής σελίδες(https) δεν αποθηκεύονται μαζί με την σελίδα στην λίστα των bookmarks του Chrome.Οι χρήστες θα έχουν το δικαίωμά να αποθηκεύσουν και να ανακτούν τις διευθύνσεις όλων αυτών των σελίδων άλλα δεν θα μπορούν να δουν τα περιεχόμενά του(usernames,passwords,αριθμούς λογαριασμού τραπέζης κ.α).

Πολύ σωστή διόρθωσή.Ποιος από εμάς θα ήθελε να μοιράζετε τα προσωπικά του δεδομένα με άλλους χρήστες που χρησιμοποιούν τον browser.

Όπως είπα και στην αρχή ο Chrome βελτιώνει και τον τρόπο διαχείρισής κάποιον Plug ins.Αυτά είναι τα Adobe System Flash,Apple QuickTime και Windows Media Player.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα