Breezer Blog

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Ένα σχόλιο για την απάντηση του κ.Χατζηδάκη

Της 17/9 ο κύριος Χατζηδάκης στο προσωπικό του blog είχε αναρτήσει το σχέδιο για μια "βιώσιμη" Ολυμπιακή.

Η παρέμβασή μου ήταν άμεση όπως καταλαβαίνετε γιατί πολύ άπλα δεν αντέχω την ωραιοποίηση των πάντων.Δεν ξέρω από marketing άλλα από άπλες λαϊκές κουβέντες.Αυτό με οδήγησε να αφήσω και εγώ το δικό μου σχόλιο.

Ίσως αυτό και άλλα τόσα,ήταν λίγο πιο καυστικά από όσο μπορεί να αντέξει το απαλό και αδούλευτο δερματάκι πολλών που υποδύονται ότι δουλεύουν,δουλεύοντας μας κανονικότατα.

Σας παραθέτω το σχόλιο για να έχει και νόημά η συνέχειά της ιστορίας μας.

"Κύριε Χατζηδάκη δεν μπορείτε να πείσετε ότι η πολίτικη σας που αναμφισβήτητα εξυπηρετεί το κεφάλαιο ξαφνικά έγινε ανθρωποκεντρική.
Θα κρατήσω δυο σημεία τα οποία εσείς με τον χρόνο να διαψεύσετε.

1)πετυχαίνουμε τη μετάβαση σε μια νέα, υγιή, ανταγωνιστική και ασφαλή Ολυμπιακή, με το όνομα και το σήμα που όλοι γνωρίζουμε, χωρίς χρέη και με πλήρη κάλυψη των εργαζομένων.

2)Όσον αφορά τους εργαζόμενους, όλοι έχουν το δικαίωμα και την ευκαιρία να περάσουν στην επόμενη μέρα με αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.

Μακάρι να με διαψεύσετε άλλα δεν νομίζω να έχετε την ικανότητα."

Μαζεύτηκαν αρκετά σχόλιά μπορώ να πω μέσα σε μικρο χρονικό διάστημα.Αν θυμάμαι καλά 43 σχόλιά σε λιγότερο από τρεις βδομάδες.Αρκετά για να αναγκάσουν έναν πολίτικο όπως ο κύριος Χατζηδάκης να απαντήσει.

Επειδή όμως το internet έκτος όλων των άλλων,είναι και μέσο επικοινωνίας νιώθω την ανάγκη να συνεχίσω αυτόν τον ψηφιακό διάλογο αναρτώντας το σχόλιο της απάντησής που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κ.Χατζηδάκη το να πιστεύετε ότι αντιδρούμε σε κάθε νέο μέτρο της κυβέρνησή σας με αποτέλεσμά να καθυστερούσε το έργο σας είναι δικαίωμά σας.Όπως,όμως έχουμε το δικαίωμά να επιλέγουμε εμείς αυτόν που θα μας κυβερνά,έτσι έχουμε και το δικαίωμά στην αντίθετή άποψή,που εσείς εκφράζετε.Αγνοείται ίσως ποιος έχει δώσει την δύναμή να τα λέτε όλα αυτά.Αγνοείται ίσως ποιος είναι το αφεντικό σε αυτόν τον τόπο.

Καμία φορά και τα αφεντικά κάνουν τα λάθη τους και επιλέγουν λάθος υπάλληλους.Αυτό αποδεικνύετε και εμπράκτως από την κυβέρνησή σας.Συγνώμη αλλά θα το σκεφτούμε πολύ την επομένη φορά αν σας ξαναπροτιμησουμε.

Αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα σε αφεντικά,υπάλληλους και κατ' επέκτασή επιχειρήσεις ας περάσουμε και στην δίκια μας επιχείρησή.Σας είπα μιλάω λαϊκή γλώσσα,δεν φροντίζω να κρύβω νοήματά πίσω από βαρύγδουπες εκφράσεις.Πιστεύετε ότι αν ερχόσασταν αύριο στο γραφείο μου και μου προτείνατε να πάρω ένα μαγαζί το οποίο ήταν για κλείσιμο θα το δεχόμουν;Ποιος ο λόγος να δεχθώ ένα προβληματικό μαγαζί;Ποιος ο λόγος να βουλιάξω στα χρέη μια επιχείρησή για Χάρη μιας άλλης;Μην εξισώνετε την έννοιά του επιχειρώ με την έννοιά του εθελοτυφλώ.Έχουμε τελειώσει και εμείς το σχολείο ξέρετε,και μπορούμε να κρίνουμε,έστω και αν δεν τα βλέπουμε από τόσο μέσα τα πράγματά.

Προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτέ κάτι που δεν θα είχε προοπτική κέρδους.Σύμφωνα λοιπόν με αυτά πως να πιστέψω ότι η Ολυμπιακή είναι ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο;Παρουσιάζετε έτσι γιατί άπλα είναι η ώρα της να πουληθεί.Γιατί δεν μας το λέτε.Είναι τόσο απλό και αληθινό.Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας επιτέλους,ξέρουμε ποια συμφέροντά υπηρετείτε.Αλλά και ζημιογόνα να είναι στην τελική,πείτε μου ποιος είναι διαχειριστής του δημοσίου χρήματος;Μην μου πείτε θα το βρω.Εσείς κ.Χατζηδάκη.Όλοι εσείς που μας κυβερνάτε.Αρα εσείς φταίτε για την λάθος διαχείρισή των χρημάτων,άρα τα χρήματά των φόροι πήγαν κάπου άλλου,άρα δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό το μέτρο είναι για να σταματήσει η σπάταλη αυτών των χρημάτων.

Είτε έτσι είτε αλλιώς εσείς είστε με την πλάτη στον τοίχο παρόλο που φαίνεται το αντίθετο.Άλλα εμείς θα το αντέξουμε όπως έχουμε αντέξει και άλλα τόσα.Έξαλλου ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο αντιλαϊκό μέτρο είναι που περνάτε.Άπλα την επομένη φορά θα είμαστε και εμείς πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας.Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Ξεπούληστε ότι προλαβαίνετε γιατί δεν θα υπάρχει επομένη φορά.Το πάρτι σας τελειώνει σιγά σιγά και έρχεται η ώρα του λαού.Αυτός μονό ξέρει να τιμωρεί το άδικο.Και είμαι ευτυχής που είχα την τιμή να το ζήσω τέτοιες στιγμές κατά την διακυβέρνησή της χωρά από την παράταξή σας(Πολυδωρας,Γιαννακου αν έχετε ακουστά).

Digg Cull Buzz Bobit Digme

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα