Breezer Blog

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ubuntu Netbook Remix

Πριν καμία ώρα άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο την λύση μιας απορίας που μου έχει δημιουργηθεί τελευταία στο Ubuntu.

Όπως πάντα τρώω κάτι φλασιες και θυμάμαι πράγματά.

Έτσι λοιπόν είπα να κάνω μια γενική έρευνά περί Ubuntu μιας και η Alpha 2 του 9.04 κυκλοφορεί ήδη.Στην αρχή έβαζα λέξεις κλειδιά για να δω τι νέες ιδέες φέρει αυτό το λειτουργικό.Σύντομα κατάλαβα ότι έχει αρκετές,κάποιες από τις οποίες μάλιστα θα αναφέρω κατά την διάρκειά της ημέρας.

Μέσα στην Wikipedia αναφερόταν κάπου το όνομά Ubuntu Netbook Remix με μια ιδιαίτερά ενδιαφέρουσα υποσημείωσή η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε λόγο για μια διανομή ειδικά για Asus Eee.

Ενδιαφέρον.

Μιας και έχω Asus Eee πάτησα το link και είδα ότι πρόκειται για μια γαμάτη παραλλαγή.Κυριολεκτικά μηδαμινές απαιτήσεις άλλα χωρίς να στερείτε γραφικό περιβάλλον και λειτουργικότητά.Η επιφάνειά εργασίας είναι οργανωμένη σε tabs όπως και η Arch διανομή του Linux Eee.Το μονό μειονέκτημά είναι ότι εξαφανίζονται τα Ελληνικά(σε κάποιους σίγουρα θα δημιουργεί μεγάλο πρόβλημά).

Όμως το κυριότερο πιστεύω πλεονέκτημά είναι ότι υποστηρίζει όλες τις συσκευές μιας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για τον μικρο της Asus.Βέβαια αν κάποιος ψήνετε να μετατρέψει το περιβάλλον του Ubuntu σε Netbook Remix δεν έχει πάρα να κατεβάσει κάποια πακέτα που βρίσκονται στο Launchpad.

Αυτά είναι τα ωραία.Το Customability είναι ένα βασικό πλεονέκτημά της ελευθέριας που σου δίνει απλόχερα το σύστημά.

ΥΓ Τελικά υπάρχουν περισσότερες διανομές του Ubuntu από ότι περίμενα.Χρόνο με τον χρόνο γεννιούνται και άλλες.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]



<< Αρχική σελίδα