Breezer Blog

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Το Ubuntu 9.04 κάνει τα χρονόμετρα να παραμιλούν

Η Alpha 3 έκδοσή του Ubuntu 9.04 είναι προ των πυλών.

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι την επίσημη κυκλοφορία της.Σύμφωνα με δοκιμές του softpedia θα είναι πάρα πολύ γρήγορο μιας και θα είναι το πρώτο Ubuntu που θα χρησιμοποιεί το νεο EXT4 filesystem.

Το παραπάνω σύστημά αρχείων ανακοινώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων και από ότι όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει μιας και πλέον είναι τόσο σταθερό ώστε να υποστηρίζετε πλήρως από τον πυρήνα 2.6.28.

Το κάλο είναι ότι η έκδοση του Ubuntu 9.04 θα υποστηρίζει το νέο αυτό σύστημα αρχείων μέσω του Ubuntu Installer,αν και εφόσον ο χρήστης επιλέξει να κατατμήσει χειροκίνητα τον σκληρό του δίσκο κατά τη διάρκεια του οδηγού εγκατάστασης.Το κακό είναι ότι το EXT4 δεν θα είναι το προεπιλεγμένο σύστημα αρχείων.Τουλάχιστον όχι στην 9.04 γιατί στην 9.10 που αναμένεται τον Οκτώβριο του 2009 θα παίξει πρωταγωνιστικό ρολό.

Ένα βασικό πλεονέκτημά που προσφέρει,έκτος της γρήγορης εκκίνησής,είναι η υποστήριξη μεγαλύτερων αρχείων(έως και 16TB).

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Βίντεο ντοκουμέντο από την οδό Ασκληπιού

Δυο μόνο σχόλιά και τίποτα παραπάνω γιατί μάλλον δεν αξίζει να μιλάς σε άτομα που ως μέσο διάλογου καταλαβαίνουν το ξύλο.


Πρώτο σχόλιο:Τα γκλοπ είναι είναι από σκληρό καουτσούκ και στα μόνα σημεία που επιτρέπετε να χτυπήσουν,με βάση την εκπαίδευσή που παίρνουν στις σχολές,είναι τα ποδιά και τα χέρια.Και μάλιστα κοντά στις κλειδώσεις αυτών των σημείων και όχι στο κεφάλι.Δεν πας να τον σκοτώσεις άλλα να τον καταστείλει.

Δεύτερο σχόλιο:Τα Εξάρχεια είναι η νούμερο ένα αστυνομοκρατουμενη περιοχή και τα ναρκωτικά πάνε σύννεφο.Μήπως τελικά το μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι,εσείς πουλάτε την άσπρη σκόνη δεν είναι άπλα ένα σύνθημά άλλα μια πραγματικότητά;

Τρίτο σχόλιο:Το ότι καταφέρατε να μαντρώσετε με μεγάλη επιτυχία απλούς πολίτες δεν σημαίνει ότι η αστυνομία έγινε και αποτελεσματική κύριέ Μαρκογιαννακη.Αν ρωτήσετε τον Λάο τι σημαίνει αποτελεσματικότητά γι' αυτόν θα σας απαντήσει με πολύ άπλες λέξεις.Να βγούνε οι κουκούλες από τα κεφάλια αυτών που συγκαλύπτεστε.

Και τέλος αυτός που επιμένει να πίστευε χωρίς αποδείξεις(εφοσον δεν εχει βγει καμια κουκουλα) ότι οι κουκουλοφόροι είναι όργανο του Αλαβανου είναι μαλάκας.Εδώ όμως γεννιέται ευλογα μια ερώτησή

Ποσό μαλάκας είναι αυτός που πίστευει έναν μαλάκα;

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Ubuntu Netbook Remix

Πριν καμία ώρα άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο την λύση μιας απορίας που μου έχει δημιουργηθεί τελευταία στο Ubuntu.

Όπως πάντα τρώω κάτι φλασιες και θυμάμαι πράγματά.

Έτσι λοιπόν είπα να κάνω μια γενική έρευνά περί Ubuntu μιας και η Alpha 2 του 9.04 κυκλοφορεί ήδη.Στην αρχή έβαζα λέξεις κλειδιά για να δω τι νέες ιδέες φέρει αυτό το λειτουργικό.Σύντομα κατάλαβα ότι έχει αρκετές,κάποιες από τις οποίες μάλιστα θα αναφέρω κατά την διάρκειά της ημέρας.

Μέσα στην Wikipedia αναφερόταν κάπου το όνομά Ubuntu Netbook Remix με μια ιδιαίτερά ενδιαφέρουσα υποσημείωσή η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε λόγο για μια διανομή ειδικά για Asus Eee.

Ενδιαφέρον.

Μιας και έχω Asus Eee πάτησα το link και είδα ότι πρόκειται για μια γαμάτη παραλλαγή.Κυριολεκτικά μηδαμινές απαιτήσεις άλλα χωρίς να στερείτε γραφικό περιβάλλον και λειτουργικότητά.Η επιφάνειά εργασίας είναι οργανωμένη σε tabs όπως και η Arch διανομή του Linux Eee.Το μονό μειονέκτημά είναι ότι εξαφανίζονται τα Ελληνικά(σε κάποιους σίγουρα θα δημιουργεί μεγάλο πρόβλημά).

Όμως το κυριότερο πιστεύω πλεονέκτημά είναι ότι υποστηρίζει όλες τις συσκευές μιας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για τον μικρο της Asus.Βέβαια αν κάποιος ψήνετε να μετατρέψει το περιβάλλον του Ubuntu σε Netbook Remix δεν έχει πάρα να κατεβάσει κάποια πακέτα που βρίσκονται στο Launchpad.

Αυτά είναι τα ωραία.Το Customability είναι ένα βασικό πλεονέκτημά της ελευθέριας που σου δίνει απλόχερα το σύστημά.

ΥΓ Τελικά υπάρχουν περισσότερες διανομές του Ubuntu από ότι περίμενα.Χρόνο με τον χρόνο γεννιούνται και άλλες.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΕΡΤ ψηφιακή και κολοκύθια τούμπανα

Η λέξεις ΕΡΤ,ψηφιακή πλατφόρμα και δωρεάν φαίνονται να πάνε χεράκι χεράκι από την πρώτη κιόλας μέρα διαφήμισης και Κυκλοφορίας της.Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι όλα αυτά τα "ωραία" της ΕΡΤ τα πληρώνουμε,και με το παραπανω,κάθε μήνα το πάγιο της ΔΕΗ;Το τελευταίο είναι άκρως ελληνική πατέντα και ονομάζετε "σου πασάρω την πατάτα τζάμπα άλλα στα παίρνω εφ' ορού Ζωής από άλλου έχεις δεν έχεις τηλεόρασή".

Η ΕΡΤ πρόσθεσε ακόμα ένα "δωρεάν" κανάλι στην "ψηφιακή" της πλατφόρμα.Το info+ για όσους δεν το ξέρετε.

Το ζήτημά δεν είναι ποσά κανάλια θα προστεθούν.Το ζήτημά είναι πως τα ήδη υπάρχοντά δεν έχουν επίπεδο και λειτουργικότητά.Το πρόγραμμά της είναι ελεεινό και τρισάθλιο.Η εικόνα μπορώ να πω ότι τρώγεστε σε σχέση πάντα με τα άπλα αναλογικά κανάλια γιατί σε σχέση με την πραγματική HD εμπειρία είναι πολύ πίσω.Με δυο λέξεις επίπεδο μηδέν.

Μπορείτε να μου πείτε ένα λόγο που θα οδηγούσε κάποιον να πάρει τον αποκωδικοποιητή ή την Super size τηλεόρασή;

Για να βλέπει ειδήσεις σε High Definition resolution;

Κι όμως χαιρόμαστε που για πρώτη φορά βλέπουμε ειδήσεις σε High Definition.Εμείς χαιρόμαστε και η ΕΡΤ και κατ' επέκτασή το Ελληνικό Κράτος μας δούλευέ ψηλό γαζί γιατί ενώ υπάρχει ολόκληρος Hellas Sat στέλνουν ψηφιακό σήμα από αναλογικά μέσα.Είναι τραγικό και γέλιο ταυτόχρονα.

Όλα για την τσέπη τους που τις γεμίζουμε σαν μαλάκες.

ΥΓ Αυτό το σήμα εχει κατσει μπαστακας στις παιδικές μου μνήμες.Ακόμα θυμάμαι τον διαπεραστικό ήχο που το συνοδευε.Τώρα τελευταία το εχω επιθυμήσει αλλα η ΕΡΤ αναβάθμισε τα μηχανήματα της και δεν το βγάζει ρε γαμώτο.

Digg Cull Buzz Bobit Digme