Breezer Blog

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Πως θα κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία του Internet;

Μου ήρθε μια πολύ ωραία έμπνευσή που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Υποβάλλοντας ερωτήματά στην σελίδα της Google 2001 πήρα μια εικόνα για το πως ήταν τότε τα πράγματά στο Internet.Λίγες σελίδες σε σχέση με τον αριθμό που παίρνω τώρα.Ελάχιστες θα μπορούσα να πω.

Όμως για την παρακάτω σκέψη έφτανε μονό ένα κλικ σε έναν από όλους τους συνδέσμους.Συγκεκριμένα στο ερώτημά openoffice κλικαρα τον πρώτο σύνδεσμο και ξαφνικά βρέθηκα από το παρελθόν στο μέλλον ανοίγοντάς η σελίδα του Oo.o

Πάγωσα για λίγο γιατί το μυαλό μόλις είχε σκεφτεί κάτι.Θα μπορούσαν οι μεγάλες εταιρίες άνα δυο χρονιά να κρατάνε μια στιγμή από την σελίδα τους πριν την ανανεώσουν ριζικά.Ένα snapshot κατά κάποιον τρόπο.Αυτή η σελίδα να αποθηκεύετε σε έναν υπολογιστή για παράδειγμά μιας ανεξάρτητης εταιρίας που θα είναι υπεύθυνη για αυτά τα ιστορικά δεδομένα.

Έτσι θα πετυχαίναμε να πάρουμε όχι μονό τους υπερσυνδεσμους που υπήρχαν τότε άλλα και μια εικόνα για το πως ήταν τότε τα πράγματά.

Δεν ξέρω πόσος χώρος θα χρειαστεί για κάτι τέτοιο άλλα σίγουρα θα αξίζει τον κόπο γιατί το internet είναι κάτι που έφερε τα πάνω κάτω στην επικοινωνία του ανθρώπου.Νομίζω ότι αξίζει κάποιος να μπορεί να κάνει μια ιστορική ανάδρομη.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

27 μέρες δρόμος για το Ubuntu 8.10

Όπως και την προηγουμένη φορά έτσι και αυτή θα δημιουργήσω λίγο χώρο στο μυαλό μου ώστε να αποτυπώσω την στιγμή της αλλαγής.Μέχρι τώρα μετράω 3 και πάω για την 4.Όλες τις θυμάμαι σαν να γινόταν διαδοχικά.Όταν περνάς καλά λένε σου φαίνετε ο χρόνος να κυλά γρήγορα.

Από την 7.04 που καθόμουν στο τραπεζάκι στο σπίτι μου στο Ηράκλειο με τον ξάδερφο μου περάσαμε στην 7.10 που αντιμετώπισα το πρόβλημά της acpi και τέλος στην 8.04 που εγκαταστάθηκε στο καινούργιο τότε Acer την ήμερα των γενέθλιων μου.

Από όλες έχω κάτι να θυμάμαι.Έτσι είναι αυτά.Το λέει και το σλόγκαν For Human Beings.

Ένα λειτουργικό για ανθρώπους με συναισθήματά.Για ανθρώπους που περιμένουν την μεγάλη αλλαγή από μέρα σε μέρα.Ένας από αυτούς είμαι και εγώ.Και τώρα που το Ubuntu αλλάζει περιμένω πολλά.Κάποια από αυτά έχουν ανακοινωθεί,όπως για παράδειγμά το Gnome 2.24, X.Org 7.4, Network Manager 0.7, Samba 3.2.

Ο πυρήνας σε αυτήν την αλλαγή θα φθάσει αισίως στην έκδοση 2.6.27.

Ειλικρινά δεν έχω περιέργειά για το πως θα είναι το νέο Ubuntu,ξέρω ότι οι άνθρωποι της Canonical θα δημιουργήσουν κάτι όμορφο που οι άνθρωποι της κοινότητά θα το κάνουν όλο και πιο όμορφο με τον χρόνο.

Η περιέργειά μου είναι που θα με βρει η αλλαγή.Σε ποιο μέρος θα είμαι όταν θα κατεβάζω τα updates της νέας έκδοσής.Μέχρι στιγμής το έχω ζήσει σε 3 διαφορετικά μέρη.Αυτή που θυμάμαι πιο έντονα είναι αυτή της 7.10 που ήμουν Θεσσαλονίκη.Προσπαθούσα να ξεκλέψω λίγες ώρες πολυτίμου ύπνου για να στήσω την δύστροπη Κάρτα γραφικών ΑΤΙ με το εργαλειο Envy.

Η τελική έκδοση του Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex θα είναι διαθέσιμη στις 30 Οκτωβρίου.

Μονό όταν φτάνουν αυτές οι τελευταίες μέρες νιώθω τον χρόνο να παγώνει.Λέτε να είμαι ένας ακόμα Penguin Junkie;

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Το "παλεύουμε" δηλώνει η Microsoft

«Μπορεί να είμαστε ο Δαβίδ αντιμέτωποι με το Γολιάθ αλλά το παλεύουμε»

«Δεν ήταν τόσο ότι χάσαμε στην τεχνολογία όσο ότι δεν αναγνωρίσαμε τη δύναμη του διαφημιστικού μοντέλου»

«Κάθε φορά που αλλάζεις κάτι τόσο θεμελιώδες όσο το λειτουργικό σύστημα ο κόσμος θα έχει ανοιχτά ζητήματα»

«Πρέπει να θυμάστε ότι το Android βρίσκεται στην πρώτη έκδοση.... και του φαίνεται»,«Έχουν έναν κατασκευαστή κινητών, εμείς έχουμε 55. Συνεργάζονται με μία εταιρεία κινητής, εμείς με 175»

Με τα παραπάνω λογία ο Steve Balmer δίνει την εικόνα μιας εταιρίας που βρίσκετε σε συνήχηση.Αυτό τουλάχιστον εισπράττω από την τελευταία δήλωσή.

Το να προσπαθείς να συγκρίνεσαι πάντα με τον ανταγωνιστή δεν είναι κάλο.Οδήγησε στο να βλέπεις μονό το παρελθόν και τίποτα παραπάνω.Δεν διαφωνώ ότι τα WM και μάλιστα η έκδοσή 6 έχει κατακλείσει την αγορά των Smartphone,αυτό όμως δεν είναι επιχείρημά για να δείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με το Android.

Για μένα θα έπρεπέ να αρκεστεί σε μια απάντησή του στυλ "έχει ακόμα πολύ μέλλον".Αυτό θα ήταν αρκετό.

Όσο για τον Δαβίδ και τον Γολιάθ,πάλεψε το όσο θέλετε.Δικαίωμά στο όνειρο έχουν όλοι.Μονό που και τα όνειρά έχουν τα όριά τους,οπότε αν ονειρεύεστε ότι θα έχετε την ίδια κατάληξή άπλα σας συνιστώ να αλλάξετε πλευρό.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Η Google γίνετε 10 χρονών και το γιορτάζει

Σας λέει κάτι το παρακάτω λογότυπο;

Είναι το σήμα που σημάδεψε τα πρώτα βήματά της Google.Πριν 10 χρονιά περίπου η Google ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της στον κόσμο του Internet.

Τότε το μεγαλύτερο μερίδιο των αναζητήσεων είχε η Altavista και η Yahoo.Μέτα από 10 χρονιά η Google κατάφερε να γίνει αγαπητή στον κόσμο με τις υπηρεσίες που προσφέρει.Το 54% αυτής της ψηφιακής κοινωνίας εμπιστεύονται καθημερινά την Google για οτιδήποτε και αν σκεφτούν.Δεχετε 200 εκ. ερωτήματά σε 88 διαφορετικές γλώσσες καθημερινά,και απαντάει σε όλα μέσα σε κλάσματά του δευτερολέπτου.

Αυτό η Google το γιορτάζει με τον δικό της τρόπο.

Αυτήν την φορά μέσω της σελίδας search2001 μας γυρίζει πίσω στο χρόνο.Την αλλαγή του λογοτύπου ακολουθούν και τα αποτελεσματα αφου αν δοκιμάσετε να αναζητήσετε κάτι θα νιώσετε ότι βρίσκετε στο 2001 μιας και τα αποτελέσματά που εμφανίζει αυτή η σελίδα είναι της τοτε εποχης.

Αξίζει μια δοκιμή για να δείτε ποσό γρήγορα αλλάζουμε μέσα σε τόσο λίγα χρονιά.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Αποκωδικοποίηση κλειδίων WEP-WPA

Χθες έπαιζα με ένα ωραίο εργαλείο στο Ubuntu.Αν κάνετέ ένα δεξί κλικ στο εικονίδιο που δείχνει το σήμα του Wifi θα βρείτε μια επιλογή που λέγετε "Edit Wireless Networks".

Η αλήθειά είναι ότι προσπαθούσα να καταλάβω και παλαιοτέρα τι πληροφορίες έδινε,άλλα ποτέ δεν είχα κάτσει να ψάξω για τις κωδικοποιήσεις WEP-WPA.

Σε μια αναζήτησή λοιπόν που έκανα για το θέμα,ανακάλυψα κάποια σημεία στα οποία μπορούσα να βασιστώ για να άντλησω τις κατάλληλες πληροφορίες από αυτό το εργαλείο.

Όλοι ξέρουμε ότι στο WEP μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ passphrase,ASCII ή Hex.Συγκεκριμένα υπάρχουν κλειδιά μεγέθους 64bit και άλλα 128bit.Τι είναι όμως όλα αυτά;Στο Ubuntu όταν σου ζητάει κωδικό σε υποχρεώνει να διαλέξεις κάτι μεταξύ των τριών παραπάνω.Στην ουσία εμείς τα ίδια πράγματά δίνουμε.Δηλαδή νούμερά και αριθμούς.Άπλα ο υπολογιστής τα κωδικοποιεί κατάλληλα για να υποβάλει σε σύγκρισή ανάλογά με την μορφή που έχουμε επιλέξει.

Δηλαδή υπάρχουν οι παρακάτω συνδυασμοί.

64bit ASCII WEP.Μιλάμε για κωδικό 5 χαρακτήρων από τον πίνακά ASCII.
64bit HEX WEP.Μιλάμε για κωδικό 10 χαρακτήρων του δεκαεξαδικού συστήματος.
128bit ASCII WEP.Ο κωδικός έχει μήκος 13 χαρακτήρες και παίρνει τιμές από τον πίνακά χαρακτήρων ASCΙΙ.
128bit HEX WEP.Μιλάμε για κωδικό 26 χαρακτήρων του δεκαεξαδικού συστήματος.

Οι αποδεκτοί χαρακτήρες στο 16αδικό σύστημά είναι:A B C D E F 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9.

Κατανοώντας λοιπόν όλα αυτά κοιτάω πάλι πίσω στο παράθυρο ψάχνοντας να βρω ένα δίκτυο με WEP Hex.Παρατηρώ ότι ο κωδικός του ήταν ο παρακάτω:

31323334353637383930313233

Βρίσκοντας έναν πίνακά που να έχει την αντιστοιχία ASCII - Hex κατάλαβα ότι προέκυπτε ο κλασικός κωδικός 1234567890123.

Το μονό που έκανα λάθος λοιπόν,την ώρα που ήταν να επιλέξω,ήταν ότι έλεγα στο μηχάνημά να τον πάει σαν ASCII ενώ ήθελε Hex.

Πλέον από την λίστα,και με την βοήθειά του πίνακά που παραθέτω στο τέλος του άρθρου δεν μου ξέφευγε δίκτυο για δίκτυο.Μονό με τα passphrase έχουμε ακόμα πρόβλημά και μάλλον θα παραμείνει αφού δεν μπορώ να γίνω μάγος.

Ένα ακόμα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον χθες ήταν τα πολλά ψηφία που έβλεπα όταν πατούσα show pass στα κλειδιά WPA.Μέτα από ψάξιμο βρήκα ότι για την δημιουργία του WPA κλειδιού χρειάζεται το SSID,δηλαδή το όνομά του δικτύου(πχ Connx Talk) και το passphrase.Μέτα από μια διαδικασία την οποία ακόμα την ψάχνω παράγετε ένα Hex κλειδί 63 χαρακτήρων.Αυτό χρησιμοποιείται για την ταυτοποίησή.

Εμείς και πάλι δεν πρέπει να θυμάστε τίποτα από όλα αυτά πάρα Μονό την λέξη-κλειδί που έχουμε δώσει.Αυτή και μονό αυτή θα μας ζητηθεί κατά την είσοδο.

Όμως εγώ στο παράθυρο με τα δίκτυά έβλεπα το προϊόν της πράξης SSID+Passphrase.Αυτό το Hex των 63 χαρακτήρων με λίγα λογία.Πως τώρα θα μπορέσω να βρω το passphrase;

Αν ο υπολογιστής μετατρέπει το SSID και το Passphrase σε Hex και κάνει μια διαδικασία από πράξεις,τότε αν ακολουθήσω την αντίστροφή διαδικασία με τα δεδομένα που έχω ίσως ανακαλύψω το passphrase.

Δηλαδή εφόσον ξέρω και το Hex κλειδί των 63 χαρακτήρων και το όνομά του δικτύου μπορώ να βρω αυτό που θέλω.

Ίσως και να τα είπα λίγο μπερδεμένα άλλα αν θέλετε μπορείτε να με βοηθήσετε βρίσκοντας μου,ή βοηθώντας με να βρω,τον αλγόριθμο για την παράγωγή αυτού του Hex κλειδιού που βλέπω.Μέτα άπλα βλέποντάς και κάνοντάς.Εδώ θα βρείτε και τον πίνακα αντιστοιχιών.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Viva la Blog Revolution

Όλοι εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ίσως σήμερα να μην σας έλειψε η ενημέρωσή.Έκτος και αν έκτος από internet είστε και TV junkie.

Ο περισσότερος κόσμος σήμερα δεν μπόρεσε να πάρει εφημερίδα,δεν μπόρεσε να συνόδευσει το φαι του με την φτήνια των μεσημεριανών ειδήσεων.Κάθε είδους ενημερωτική εκπομπή δεν θα μεταδοθεί γιατί οι δημοσιογράφοι κάνουν 24ωρη στάση εργασίας.

Η χαρά της κουτσομπόλας με λίγα λογία.

Όμως έκτος από αυτά τα παράσιτα του μεσημεριού υπάρχει ένας πολύ καλύτερος τρόπο για να μάθει κάποιος τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο.

Ξένα κανάλια και blogs κύριοί.Αν το θέλετε και με μια λέξη,internet.

Σε αυτά βέβαια δεν έχουν όλοι πρόσβασή.Οι σύγχρονοί αναλφαβητοι σημερα ειναι αναγκασμένοι να στερηθούν την ενημέρωσή γιατί ίσως να μην ξερουν την δύναμή του κουτιού που χρησιμοποιούν για να παίζουν πασιετζα.Βλεπετε,φροντίζουν κάποιοι που κόβουν τα κονδύλιά στην κοινωνία της πληροφορίας να τους κρατάνε καλά δεμένα τα μάτια.

Μακάρι η αύξησή της κινητικότητας να μην είναι φαινόμενο των ήμερων.

Viva la Blog Revolution.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

To νέο Pro Evolution Soccer είναι εδώ!

Το Pro Evolution Soccer 2009 είναι προ των πυλών.H Konami ανακοίνωσε πως ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του δημοφιλούς παιχνιδιού θα είναι και η ποικιλία των ομάδων.

Συγκεκριμένα θα προσθέσει ακόμη περισσότερες ομάδες,μιας και κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματά του UEFA Champions League για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το νέο Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου.

Είναι το καλύτερο ποδοσφαιρακι που έχω παίξει ποτέ σε παιχνιδομηχανη,και φαντάζομαι ότι θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικό ειδικά μέτα τις τελευταίες προσθήκες.

Πιο συγκεκριμένα,οι ομάδες FC Barcelona,Real Madrid,Inter Milan,FC Porto,Liverpool και Manchester United θα παρουσιάζονται με την επίσημη εμφάνισή τους και όχι όπως μέχρι τώρα τις είχαμε συνηθίσει.Στις νέες προσθήκες επίσης συμπεριλαμβάνονται και οι ομάδες Zenit St. Petersbourg και Brondby IF.

Αυτά τα λίγα μέχρι στιγμής.

Με βλέπω να το αγοράζω το Playstation και να λιώνω μπροστά από την 32αρα Philips.Ένα μπουκαλάκι νερό μονό γιατι έχω να ρίξω μπόλικο τρέξιμο λέμε.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Υπάρχουν χρήματα...αλλά μόνο για τις τράπεζες

Χθες την στιγμή που έγραφα για τους αντάρτες και την γαλάζια επανάσταση που θέλουν να κάνουν είδα πρώτο θέμα στις ειδήσεις των 12 ή σε έκτακτο,δεν θυμάμαι καλά,ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκετε σε κρίσή.

Τι εννοούν με τον ορό παγκόσμια οικονομία;Και για ποια κρίσή μιλάνε;Αν εννοούν ότι οι τράπεζες πληρώνουν την ασυδοσία τους ναι θα συμφωνήσω ότι βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη κρίσή.Πριν όμως από αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσή έχουμε νιώσει τον βιασμό των διάφορων τραπεζών στις τσέπες μας.Γι' αυτό θα μιλήσει ποτέ κάνεις;Θα μιλήσει κάνεις για τον λαός που ποτέ δεν φταίει άλλα πάντα την πληρώνει;

Αν οι κύριοί κύριοί(συμπεριλαμβανομένου και των δημοσιογράφων) έβλεπαν λίγο τα χαμηλά κοινωνικά στρωματά θα ανακάλυπταν ιδίοις ομασι αυτόν τον βιασμό.Δεν χρίζετε πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι ο λαός πεινάει.

Όμως δεν τους καίει γιατί δεν ζούνε εδώ.

Και μέσα σε αυτήν την κρίσή που περνάμε,δυστυχώς μονοί μας,έρχεται να προσδεθεί και οι κρίσή των τραπεζών-βιαστών μας.Και το πιο παράλογο από όλα είναι αυτό που μας ζητάνε να κάνουμε.Σαν να μην φτάνουν οι καθημερινές κατασχέσεις που κάνουν σε σπίτια λόγο αδυναμίας πληρωμής δάνειου,πρέπει να δώσουμε και χρήματά από την τσέπη μας για να συνεχίζουν να μας ληστεύουν.

Είναι πολύ γέλιο το θέμα.

Άλλα το πλέον προκλητικό για κάποιον που ζει καθημερινά για να κερδίζει λίγο ψωμάκι είναι να βλέπει κράτη να ανοίγουν τους κουμπαράδες και να μοιράζουν λεφτά με την σέσουλα σε επιχειρήσεις που ευθύνονται για την κατάστασή που βιώνουμε.

Μπράβο.Δώστε τα λεφτά που μαζεύεται από εμάς για να συνεχίσουν να μας πηδάνε με υψηλότερα επιτόκια.Αν αυτό το παιχνίδι σας αρέσει συνεχίστε το.Άλλα κάθε παιχνίδι έχει και ένα τέλος.Αυτό να το θυμάστε για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Δημόσιο,ο παράδεισος του ιδιωτικού υπάλληλου

Τι γράφω πάλι πρωί πρωί; Η εικόνα δυο υπάλληλων της σήμανσης να τρώνε και να πίνουν τα άπειρα θα με βοηθήσει να γράψω τις παρακάτω γραμμές.

Δεν με παίρνει και για περισσότερα γιατί σε λίγο αρχίζει η δουλειά. Ουπς άγνωστη λέξη για μερικούς. Δουλειά είναι όταν ξυπνάς φρέσκος φρέσκος και το μυαλό σου(όχι το στόμα σου) αναλώνεται με σκοπό την παράγωγη έργου. Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον την έννοια της δουλειάς.

Πριν αρχίσω την ανάλυση θα ήθελα να σας πω ότι δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτόν τον χωρώ. Πολλοί από αυτούς κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους άλλα κάποιοι άλλοι κάνουν άπλα τις σημαδούρες της βλακείας. Η κοινωνία βλέπει πολύ περισσότερο αυτούς όποτε τους παίρνει όλους η μπάλα. Κατ' ε με το δημόσιο θα έπρεπε να είναι μέσο προσφοράς στο κοινό και όχι μέσο ταλαιπωρίας που το κάνουν κάποιοι.

Μακάρι όλο το δημόσιο να δούλευε σαν μια καλοσυντηρημένη μηχανή που να μην είχε ανάγκη κάθε φορά το "λάδι" μας. Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει το κατσιο με τα λεφτά. Φράσεις όπως "Είναι ωραία να κάθεσαι και να σε πληρώνουν κάθε μηνά" έχουμε ακούσει πολλές φορές. Μήπως κύριοι θα θέλατε να σας στέλνουμε αναφορά για το πότε μπήκαν στην τράπεζα;Έτσι ιδέα ρίχνω που πιστεύω βοηθάει στην συνεχεία του ύπνου σας.

Στον ιδιωτικό τομέα αυτό δεν υπάρχει. Δεν παράγεις έργο,δεν μας κάνεις. Συνοπτικές διαδικασίες.

Η μονιμότητα είναι το πιο αντιπαραγωγικό μετρό,που δίνει το δικαίωμα σε πολλούς να είναι οπουδήποτε άλλου εκτός από το γραφείο τους την ώρα εργασίας. Μοναδικό και συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Και το δυστύχημα είναι ότι δεν θα αλλάξει πότε. Σε αυτό το μετρό εξάλλου βασίζετε και η δύναμη των δυο μεγάλων κομμάτων. Το ρουσφέτι μπορεί να είναι λέξη τουρκική άλλα φροντίζουμε να την επαναλαμβάνουμε πολλές φόρες την μέρα.

Πληρώνεσαι για 8ωρο και δουλεύεις 2ωρο. Έχω δει πολλές φορές αστυνομικούς να έρχονται κάτω από την σχολή μου και να κάνουν ρύθμιση κυκλοφορίας. Δεν έχει μείνει κανένας πάνω από 30 λεπτά. Πολλές φορές έχουν το θράσος να πάνε και να κάθονται σε κοντινή καφετερία,άλλες πάλι φεύγουν και πάνε άλλου να τον πιουνε. Άντε να πω ότι τα Τρίκαλα είναι μικρή πολύ και δεν έχει πολλά παράξενα. Γιατί όμως γίνετε το ίδιο και στην Θεσσαλονίκη;

Το χειρότερο,και τελευταίο που θα πω,είναι όταν μιλάς με κανέναν δημόσιο υπάλληλο που τυχαίνει εκείνη την ώρα και υποδύεται τον αστυνομικό. Όταν σε ρωτάει που είσαι δεν πρέπει να απαντήσεις στο γραφείο. Αν το δοκιμάσετε θα ακούσετε από όλους το ίδιο πράγμα. Λες και βάζουν όλοι την ίδια κασέτα."Ε τι ανάγκη έχεις εσύ,σε γραφείο δουλεύεις τι να πούμε και εμείς;".

Σίγουρα είναι άδικο το να τρως την βροχή και το αγιάζι. Είναι άδικο το να κάθεσαι όρθιος επί τόσες ώρες. Άλλα είναι άδικο επειδή κάποιοι όμοιοι σου έχουν βύσμα και έπιασαν την καρεκλά και όχι γιατί εγώ επέλεξα να με τρώει το άγχος του ιδιωτικού τομέα. Δεν στο επέβαλαν. Και στην τελική είναι λάθος κάποιος να πιστεύει ότι μόλις θα βγει από την σχολή θα του έχουν έτοιμη καρεκλά με ατομικό A/C για να μην ζεσταίνετε το καλοκαίρι. Το έργο σου είναι να τιμωρείς την παραβατικη συμπεριφορά. Εμ πως θα το καταφέρει κάποιος αυτό καθήμενος στο γραφείο του βλέποντας επί ώρες τηλεόραση;

Θέλετε μια φορά να αλλάξουμε δουλείες;

Είμαι σίγουρος ότι πάνω στις πρώτες 6 από τις 12 ώρες που δουλεύω θα επιθυμήσετε την ορθοστασία άλλα και τον χαβαλέ που σας προσφέρει η δουλειά σας. Και πολύ αμφιβάλω αν αντέξετε και αυτές τις 6.

Βρε σεις σκεφτείτε το λίγο άπλα. Λέτε όλοι ξαφνικά να τρελάθηκαν να θέλουν να πιάσουν μια θέση στο δημόσιο;Λέτε να σοβάρεψαν τόσο πολύ τα πράγματα που όλοι θέλουν να προσφέρουν;Ο λόγος είναι ένας. Σίγουρα χρήματα με λίγο κόπο για τους περισσότερους τουλάχιστον που δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους. Μην διαμαρτύρεστε. Να κάνετε και τον σταυρό σας για την τύχη σας που πολλοί την ζηλεύουν.

Οπως τα λεεί η φωτογραφια είναι τα πράγματα.

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Αν ο Θεος χρησιμοποιούσε Linux ...

Χθες το βράδυ μπορώ να πω ότι είδα ένα από τα πιο παράξενα και πιο διασκεδαστικά όνειρά.

Συγκεκριμένα είδα ότι είχα επισκεφτεί τον Θεό(ποιος;Εγώ.Χάλασε ο κόσμος) και του είπα "Τα αφεντικά που μας έχεις στείλει στην Γη μας έχουν πηδήξει κανονικότατα,και εσύ εδώ κάνεις σαν να μην τρέχει κάστανο.Για σοβαρέψου λίγο και άρχισε να κόβεις κώλους.".

Ο Θεός είχε μπροστά του έναν υπολογιστή ο οποίος είχε φορτωμένο Linux.Ο Θεός ήταν μόνιμα συνδεδεμένος στον λογαριασμό του root.Να φανταστείτε τη ασφάλειά είχε το σύστημά.Ούτε ο λογαριασμός του Θεού δεν είχε πλήρη δικαιώματά.

Με δικαιώματά superuser έκανε παπάδες.Μάλλον για να ακριβολογούμε έδιωχνε παπάδες γιατί με αυτά που κάνουν μονό αυτό του έβγαινε να κάνει.

Με βάζει δίπλα του και μου λέει "Κώστα παιδί μου πες μου τι θέλεις να κάνω;".Άρχισε του λέω γράφοντάς αυτά που θα σου πω.

sudo addgroup koinoniadikaiou

Έτσι δημιούργησε ένα γκρουπ χρηστών με όνομά κοινωνία δίκαιου.Εκεί θα έμπαιναν οι δίκαιοι(όλοι εμείς δηλαδή)και όχι τα λαμώγια που μας κυβερνάνε.

sudo adduser --ingroup koinonia dikaiou (Ολονων τα ονοματα μας)

Έτσι έβαλε τους χρήστες στην ομάδα κοινωνία δίκαιου.

Μέτα άλλαξε τα δικαιώματά σε όλα τα αρχεία.Στον owner έδωσε δικαιώματά ανάγνωσής και έγγραφης μιας και owner ήταν ο ίδιος και δεν ήθελε να εκτελεί κάτι που δεν θα το θέλαμε.Στο group έδωσε δικαιώματά ανάγνωσής,έγγραφης και εκτέλεσής.Σαν group επέλεξε την κοινωνία δίκαιου που είχε φτιάξει πριν.Στους others έδωσε μονό το δικαίωμά ανάγνωσής.Αυτοί ήταν όλοι όσοι δεν άνηκαν στο δικό μας γκρουπ.Τα λαμώγια που έλεγα πιο πριν.

Να και η εντολή που κάνει όλα τα παραπάνω.

chmod 674 ή πολύ πιο άπλα chmod u=rw,g=rwx,o=r

Το ωραίο της υπόθεσής είναι ότι γυρίζοντας στην Γη(πέντε λεπτά πριν ξυπνήσω) τα είδα όλα αλλαγμένη.Είδα τον Λάο να έχει πάρει κεφάλι,είχε αρχίσει να μίλα και απαιτούσε από τα λαμωγια να εκτελούν τις εντολές που αυτοί ήθελαν.

Μακάρι να ζούσαμε έστω και πέντε λεπτά έτσι.Φυσικά μετά την από την επιστροφή μου στην Γη δεν βρήκα κανέναν παπαλαμωγιο.Είχε φροντίσει ο Θεός να κάνει delgroup papalamogia ώστε να εξαφανιστούν από προσώπου γης κάτι Εφραίμ και κάτι άλλοι που πουλάνε εικόνες μέσου internet.

Με τέσσερις εντολές και έλυσε τα προβλήματά μας.Εμείς γιατί να ζούμε ακόμα έτσι;

Άραγε αν ερχόταν τώρα σε ποιους θα επέλεγε να ρίξει φωτιά και να τους κάψει;Πόσοι θα γινόταν κότες φλαμπέ;

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Είδες πως ζορίζεσαι κ.Καραμανλή;

Η κυβέρνησή αποτελείται από ζωντανούς ανθρώπους που έχουν και θα έχουν γνώμη επί παντός επιστητού.


Κύριέ Καραμανλή αν όπως λέτε υπηρετείται τον λαό θα πρέπει να δέχεστε και τις διαφορετικές απόψεις ακόμα και αν αυτές προέρχονται από την ίδια σας την παράταξή.Γιατί δηλαδή πρέπει κάθε φορά να φιμώνετε κάποιον με την απειλή της διαγραφής;Τι θέλει να πει και δεν τον αφήνετε;Εφόσον όλα τα κάνετέ σύμφωνα με το πρόγραμμά σας τι έχετε να φοβηθείτε;


Νομίζω ότι ο θεσμός της δημοκρατίας δεν σας δίνει το δικαίωμά να απειλείται κατ' αυτόν τον τρόπο.Βέβαια τώρα λίγα μπορείτε να κάνετέ γιατί έχετε την αδυναμία των 151.Έπρεπέ να γίνει και αυτό μήπως και ακούσουν και καμία αλήθειά τα αυτάκιά μας.Όλα τα παραπάνω δεν το λέω γιατί συμπαθώ τον κύριο Τατουλη άλλα γιατί θέλω επιτέλους να λάμψη η αλήθειά σε αυτόν τον τόπο.


Μήπως τελικά κύριέ Καραμανλή αυτό το "οφείλουμε" που λέγατε συνέχειά στις τελευταίες δηλώσεις σας μας το οφείλετε ακόμα;Μήπως αυτήν είναι η σκληρή αλήθειά;



Άκουσα πολλές οφειλές άλλα καμία δεν έκανε λόγο για έργα που ακόμα μας οφείλετε;Τι γίνανε αυτά;Θα τα δούμε την επομένη τετραετία;


Όσο βλάκας μπορεί να είναι ένας προπονητής καταλαβαίνει ποτέ δεν τον σηκώνει το κλήμα στην ομάδα.Σε εκείνο το σημείο δεν κάνει αυτοκριτική μιλώντας για τα λάθη που έκανε.Ούτε μίλα για το τι θα κάνει στα επόμενα παιχνίδια.Δηλώνει άπλα την παραίτησή του και φεύγει νύχτα.


"Δεν ήταν και δεν είναι ποτέ για μένα αυτοσκοπός η πρωθυπουργία"


Αυτοσκοπός η πρωθυπουργία για εσάς μπορεί να μην είναι,άλλα μήπως είναι μονό αυτός ο σκοπός;


Ίσως είναι πολύ έξυπνη ερώτησή για τις ταχύτατες απαντήσεις που δίνετε.Συντομεύετε Μονό γιατί βλέπω να μου την δίνετε ετεροχρονισμένα.Δεν ξέρω αν καταλάβαινετε τι εννοώ;

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Αντάρτες και τρίχες κατσαρές

Έχει βουίξει ο τόπος για τους Αντάρτες-βουλευτές που παίρνουν κεφάλια με την κριτική που ασκούν.Η αλήθειά είναι ότι έχει γίνει κάποιο λάθος κατά το βάπτισμα.Άλλος λέω την γνώμη μου(που κάποιες φορές είναι αντίθετή προς την παράταξή) και άλλο σηκώνω μπαντιέρα και τραβάω μονός μου κουπί.

Δεν είναι και τόσο καλοί νονοί από ότι φαίνετε οι δημοσιογράφοι.

Δεν έχω δει ποτέ κανέναν αντάρτη να μένει στο Ν.Ψυχικό(λίγο πιο ψιλά δηλαδή από τους παραπάνω δημοσιογράφους).Δεν έχω δει ποτέ κανέναν αντάρτη να του πληρώνουμε φρουρά.Δεν έχω δει ποτέ κανέναν αντάρτη να πάει από το σπίτι στο γραφείο του με Mercedes την οποία δεν οδηγάς αυτός άλλα κάποιος άλλος.Ακόμα χειρότερα δεν έχω δει ποτέ κανέναν αντάρτη να ψηφίζει κάτι με το οποίο μέχρι χθες διαφωνούσε,κοροιδευοντας τον λάο.

Τέλος δεν έχω δει ποτέ κανέναν αντάρτη να έρχετε από τα δεξιά.Θα μετακομισουν και οι τριχες απο το μουσι του Βελουχιωτη στο προσωπο του Τατουλη δηλαδη με αυτα που ακουμε.

Άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματά ή έχω χάσει επεισόδιά;

Digg Cull Buzz Bobit Digme

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Carputer Project

Πριν πάρα πολύ καιρό ψάχνοντας για το ποια θα είναι η επομένη αλλαγή που θα έκανα στο αμάξι μου ανακάλυψα τα Carputers.

Carputer=Car+Computer.

Από το παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι το Carputer είναι ένας υπολογιστής στο αμάξι.Βέβαια δεν μιλάμε να περνούμε αγκαλιά τον φορητό υπολογιστή,ή να επιλέγουμε τραγούδια από εκεί.

Μιλάμε για ένα σύστημά το οποίο τουλάχιστον μια touchscreen τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα ή στην οροφή η οποία δίνει εντολές σε έναν υπολογιστή που μπορεί να βρίσκετε στο πορτμπαγκάζ.

Λέω τουλάχιστον μια γιατί μπορεί κάποιος να έχει μια στην κονσόλα και μια ακόμα για τους πίσω επιβάτες.

Όταν είδα αυτήν την διάταξή να λειτουργεί σε ένα αυτοκίνητο τρελάθηκα.Το πρώτο που είπα ήταν "θα το κάνω και εγώ".Από τότε άρχισα να ψάχνω πως θα μπορούσα να εγκαταστήσω κάτι τέτοιο στο αμάξι,ποιος θα με βοηθούσε σε αυτό και άλλα πολλά.

Τελικά της 23/10/2006 μετά την συνάντησή που είχα με τον Κώστα(συμφοιτητής μου από το Ηράκλειο Κρήτης) αποφασίσαμε να αρχίσουμε το έργο.

Στην αρχή ξηλώσαμε ραδιο-cd και cd changer από το αυτοκίνητο.Μέτα άρχισαν οι σκέψεις για το πως θα μπορούσαμε να βάλουμε την οθόνη μέσα στον χώρο που είχε δημιουργηθεί.Η οθόνη είναι 7 ιντσών και έτσι άφηνε περιθώριο για ένα τέλειο πλαίσιο.Τελικά το πλαίσιο δημιουργήθηκε και Μέτα από βάψιμο και λοιπή περιποίησή φιλοξένησε την οθόνη.Στην αρχή το σύστημά το είχα δοκιμάσει με το laptop μου.Όλα λειτουργούσαν ρόλοι μονό που ο laptop δεν λειτουργούσε για πάντα.Αν και υπήρχε λύση επέλεξα να βάλω ένα κανονικό pc.Θα μπορούσα να είχα βάλει έναν μετασχηματιστή ώστε να δίνει ρέμα στον laptop.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Τελικά επέλεξα να φτιάξω έναν υπολογιστή ο οποίος θα συνδεόταν με τροφοδοτικά 160W DC-DC.Αρκετά για έναν υπολογιστή που έχει μονό τα βασικά.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Μέτα από την εγκατάστασή των κατάλληλων προγραμμάτων είχα το επιθυμητό αποτέλεσμά.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Απόλαυσή!

GPS,MP3,πολλά βιντεο,internet(μερικές φορές),bluetooth,διαγνωστικό για τον εγκέφαλο του αυτοκίνητου και άλλα πολλά είναι κάποια από τα πλεονεκτήματά του.

Το καλύτερο βέβαια είναι ότι έχω τοποθετήσει και κάμερα στον πίσω προφυλακτήρα.Όταν βάζω την όπισθέν η οθόνη μου δείχνει εικόνα και έτσι το παρκάρισμα γίνετε παιχνιδάκι.

Από τότε έχω βοηθήσει να εγκατασταθούν και άλλα Carputers.Συγκεκριμένα μετά από έναν χρόνο βάλαμε χέρι στο αμάξι του ξαδέρφου μου.Ένα Honda Civic.Όμοιο του δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό δεν είναι υπερβολή.Με το πείσμα μας και η υπομονή μας καταφέραμε να χωρέσουμε οθόνη 8,4 ιντσών στην κονσόλα.Πλέον εκεί που κάποτε καθόταν το radio-cd και η θήκη για τα διάφορα αντικείμενά βρίσκετε μια οθόνη 8,4 ιντσών.

Η κονσόλα όπως και όλο το έργο είναι μοναδικό.Δηλαδή δεν υπάρχει στην αγορά και κάποια στιγμή πρέπει να την κάνουμε και ένα αντίγραφο για παν ενδεχόμενο.

Χθες έκανα για 3 φορά την ίδια διαδικασία σε ένα Hyundai Coupe.Και εκεί η κονσόλα είναι μοναδική.Με πολλαπλά στοκάρισματα φτιάξαμε ένα μοναδικό πλαίσιο.Η οθόνη 7 ιντσών κάθισε γάντι και ο υπολογιστής έχει μεγαλύτερες δυνατότητές από τους δυο προηγουμένους.

Σε όλα έβαλα λίγο από το μεράκι μου.Δεν βασίστηκα με ποτέ σε έτοιμες λύσεις.Ακόμα θυμάμαι ποσό λιμάρισμα είχαμε ρίξει με τον ξάδερφο μου.4 μέρες με την λίμα στα χέρια.Αν ήμασταν φυλακισμένοι σίγουρα θα είχαμε αποδράσει.

Τώρα άπλα απολαμβάνω το δικό μου άλλα και τα άλλα δυο που άπλα συμμετείχα περιμένοντας την επομένη πρόκλησή.

Digg Cull Buzz Bobit Digme